Norge
Bildet viser Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus foran juletreet på Bygdøy kongsgård i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

Slik skal kongefamilien feire jul

Korona-pandemien påvirker julefeiringen for alle. Men den norske kongefamilien skal feire jul sammen.

Norge — I en stue på Bygdøy kongsgård står juletreet allerede pyntet. Kongefamilien er samlet til fotografering. Det pleier de før jul. Men jula 2021 blir litt annerledes. Det gjelder også for de kongelige. Årsaken er korona-pandemien.

Kongen og dronningen skal være på Bygdøy kongsgård i julen. Den ligger i Oslo. Kongeparet feirer julaften sammen med kronprinsfamilien. Da skal de være på Skaugum i Asker. Det sier Guri Varpe nyhetsbyrået NTB. Hun er kommunikasjonssjef på Slottet.

– Kronprinsfamilien skal på julegudstjenesten i Asker kirke. Den er på ettermiddagen julaften, sier Varpe.

De nye bildene av kongefamilien er tatt i Hagestuen. Den er en del av Bygdøy kongsgård. Humøret var på topp.

De strenge korona-reglene gjelder også kongefamilien. Folk bør ha maksimalt ti 10 gjester hjemme til feiring. De kommer i tillegg til dem som bor der fra før. Men folk kan ha inntil 20 gjester en gang i løpet av jula. Statsministeren fortalte om de nye reglene i forrige uke.

Kongefamilien har selv fått koronaviruset i hus. I august fikk prinsesse Ingrid Alexandra korona. Hun måtte i isolasjon. Det ble hjemme på Skaugum. Etter noen dager ble hun frisk igjen.

Senest i desember havnet kronprins Haakon i karantene. Han hadde vært nærkontakt til en person som hadde korona.

Kongefamilien har vært aktive denne høsten. De fikk besøk av Nederlands kongepar i november. I oktober var det middag på Slottet. Den var for det nyvalgte Stortinget. Dessuten åpnet de det nye Munch-museet. Kongen har også vært på reise i Kautokeino og Karasjok. Da åpnet han blant annet til Sametinget. De har også vært på fylkestur.

Kronprinsesse Ingrid Alexandra har hatt to besøk hos Forsvaret. Hun fløy blant annet jagerfly F-16-fly i Bodø.

Neste år 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 18 år. Foreløpig er den store feiringen utsatt. Årsaken er korona-pandemien.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå