Norge
Magnus Carlsen er klar til å forsvare VM-titlene sine i hurtig- og lynsjakk. Foto: Photo/Kamran Jebreili / AP / NTB

Ingen klarte å slå verdensmesteren fra Lommedalen

I romjula forsvarer Magnus Carlsen tittelen som verdensmester i hurtigsjakk. Så langt har ingen klart å slå ham.

Tidligere i desember forsvarte Magnus Carlsen tittelen som verdensmester i klassisk sjakk. Nå er sjansene gode for at han også kan vinne et nytt VM i hurtigsjakk.

31-åringen fra Lommedalen har lenge dominert spillet, som spilles av millioner av mennesker over hele verden.

Hurtigsjakk er sjakkpartier med mindre tid til å gjøre trekk enn vanlig. Carlsen har også vært blant de aller beste i denne sjakkvarianten de siste årene.

Han fikk en drømmestart på verdens-mesterskapet. Carlsen vant fire av fem kamper, og spilte en remis. Remis betyr et halvt poeng til begge spillere.

Det er to andre spillere som også har fått fire og et halv poeng.

Det ble en spenningsfylt første dag i VM for Carlsen. Han hadde særlig en dårlig stilling mot latvieren Aleksej Sjirov. Likevel klarte nordmannen å finne de riktige trekkene, og Sjirov tapte til slutt på tid.

Carlsen var ikke spesielt imponert over eget spill.

– Jeg spiller ikke så veldig bra. Men det er sjelden jeg har hatt en veldig god følelse på dag én. Og scoren er det beste jeg har hatt noen gang, tror jeg, sa han til nyhetskanalen NRK.

Magnus Carlsen vant forrige hurtigsjakk-VM, som ble arrangert i 2019. Han er stor favoritt til å vinne i år også. Resten av partiene spilles mandag og tirsdag. Deretter skal Carlsen forsvare VM-tittelen i lynsjakk. Der har spillerne enda mindre tid på klokka.

Mesterskapet holdes i Warsawa. Carlsen vil spille tre partier i dag. Det første starter klokken 15:00.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå