Norge

Vil ha slutt på skjenkestoppen straks

Nedstengning fører til at mange bedrifter i utelivsbransjen frykter å gå konkurs. Rasmus Hansson er én av flere som vil ha slutt på skjenkestoppen.

Rasmus Hansson er stortings-representant fra Miljøpartiet de Grønne (MDG). Han mener skjenkestoppen må oppheves umiddelbart.

Hansson mener skjenkestoppen er altfor kostbar for utelivet.

– Vi vil ha slutt på den absolutte skjenkestoppen. Med en gang, sier han til avisa Dagbladet.

16. desember innførte regjeringen flere nye koronatiltak. Blant dem var at det ikke lenger skulle serveres alkohol på utesteder.

– Det er for mange arbeidsplasser og bedrifter som blir mistet av dette. Den totale skjenkestoppen må ta slutt med en gang, sier Hansson.

Fleire stader innfører krav om koronasertifikat for å ta i bruk utelivet, men i Noreg blir det truleg ikkje slik. Her frå Rådhuset Bar i Oslo, då ein i vår endeleg kunne ta seg ein utepils igjen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB / NPK

Nå frykter mange bedrifter i utelivsbransjen at de vil gå konkurs. 47 prosent sier det er en virkelig fare for at de ikke kan fortsette. Det viser en undersøkelse fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO har nå et tydelig budskap til regjeringen: Kranene må åpnes igjen.

– Nå haster det. Skjenkestoppen må ta slutt. Det bør skje allerede 1. januar. Hvis ikke risikerer vi enda flere permitteringer. Det har ikke denne bransjen råd til, sier Kristin Krohn Devold. Hun er administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Ingvild Kjerkol er helseminister i landet. Tidligere denne måneden sa hun at det er uaktuelt å oppheve skjenkeforbudet før midten av januar.

Siste utgave

På forsiden nå