Norge

Politiet stengte bowlingen fire ganger på fem dager

Politiet i Haugesund stengte ned «Sheiken Bowling» fire ganger, og la eier Sten Solberg i bakken. Solberg kaller oppførselen «utilgivelig».

Den 18. desember var dørene til «Sheiken Bowling» åpne for gjester. Sten Solberg mente reglene for nedstenging ikke gjaldt for bowlinganlegget hans.

Det viste seg at politiet var uenige. Ifølge daglig leder, Sten Solberg, dukket de opp uanmeldt i bowlinghallen i Haugesund. Solberg sier det skjedde mens han satt et annet sted i byen og feiret bursdagen sin.

– Vi fikk også melding mandag kveld om full aktivitet i hallen, sier vaktsjef Britt Jørunn Løvereide. Hun jobber på Haugesund politistasjon.

Det endte med konfrontasjon mellom Solberg og politiet. Bowlinghallen ble stengt.

Uenigheten mellom de to partene fortsatte. Det førte til at daglig leder, Sten Solberg, fortsatte å åpne bowlingen – og at politiet fortsatte å stenge den. Politiet stengte til sammen anlegget ned fire ganger, på fem dager.

I et tilfelle ble Solberg også slengt i bakken og anholdt. Hendelsen ble filmet og lagt ut på Facebook. Ifølge Solberg ble han også satt i politibilen, før han slapp løs etter cirka en halvtime.

Politiet mener bowlingen må stenges, fordi den regnes som en «spillehall». Solberg mener på sin side at bowlinghallen er et idrettsanlegg.

– Bowlinghallen er et idrettsanlegg. Det har jeg hevdet i 30 år, sier han.

Nå har han også fått støtte av en Hans Fredrik Marthinussen. Han er jusprofessor.

– Det er ikke opplagt at bowlinghallen har plikt til å stenge, sier han til NRK.

Han viser til at svømmehaller og treningssentre fortsatt kan holde åpent. Når det ikke står tydelig i loven at bowlinghaller må stenges, kan politiet ha gjort en feil. Det sier Marthiniussen til nyhetskanalen NRK.

Solberg reagerer sterkt på politiets oppførsel. Han sier flere i bowlinghallen har fått ubehaglige opplevelser.

– Dette er en sak vi kunne løst på en saklig måte. Når de hiver ut kundene mine, trakasserer de ansatte, så er det utilgivelig, sier han.

Solberg sier han er en mann som liker å bruke «klar tale». Men han er ikke noen bråkmaker, og har ikke prøvd å skape konflikt.

– Jeg har forståelse for at det er forskjellige syn på saken. Hadde politiet valgt å kontakte meg på forhånd, kunne vi diskutert saken, sier han.

Solberg har fått en bot på 75.000 kroner. Han mener selv at han ikke at han er skyldig i noe lovbrudd. Saken vil derfor bli tatt videre til retten.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken videre nå.

– Detaljene om hva som har skjedd vil jeg ikke kommentere nå. Det er gitt et forelegg, og det er ikke vedtatt. Saken er sendt til retten, og vil bli behandlet der, sier Sveinung Andersen. Han er politiadvokat ved Sør-Vest politidistrikt.

28. desember sa Andersen følgende til NRK:

– Vi mener dette er en spillehall, og da mener vi at det er straffbart å holde åpent.





Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå