Norge

Bortført mann i 20-årene ba om hjelp på toget

Mannen som ble bortført på Tolga natt til søndag, gikk ombord et tog på Gardermoen søndag kveld. Nå sier politiet at mannen ble skutt og skadd.

– Han kom om bord på toget på Gardermoen med avgang i retning Lillehammer. Da var klokka 21.59. Han sa fra til konduktøren hvem han var. Sammen fikk de kontakt med politi og familie, sier Åge-Christoffer Lundeby til kanalen NRK. Han er kommunikasjonssjef i Vy. Det er et selskap som kjører tog og buss i Norge.

Mannen skal ha bedt om å få låne en telefon av konduktøren. Det sier Lundeby til avisa Dagbladet.

– Etter å ha snakket med både politi og familie, ble han møtt av politiet på Hamar. Det sier Lundeby, som ikke ønsker å si noe om helsa til mannen da han kom om bord på toget.

Vibeke Stolp Ekeland i politiet vil ikke si noe om hvor mannen var da han ble funnet. Derfor ønsker de heller ikke å si noe om det Lundeby har sagt.

Men hun sier til nyhetsbyrået NTB at mannen var blitt skutt natt til søndag. Flere personer tok seg inn i huset til foreldrene på Tolga. Foreldrene var også hjemme da sønnen ble bortført.

– Han ble skutt, men vi vil ikke si noe om hvilke skader han ble påført, sier Ekeland.

Helge Hartz er bistandsadvokat for familien. Han sa allerede mandag kveld at mannen var skudd, men at han ikke ble alvorlig skadd. Det sa han til avisa Arbeidets Rett.

Det er foreløpig uklart hvor lang tid det tok fra gjerningspersonene tok seg inn i huset, og fram til det ble meldt fra til politiet.

Ekeland sier at de har gjort et kort, første avhør av mannen som ble bortført.

– Det har ikke vært prøvd å gjøre flere avhør. Det er heller ingen planer om flere avhør per nå. Men vi vil vurderer om det kan bli aktuelt etter hvert.

Hun sier de har fått informasjon fra det første avhøret som de jobber med. Ekeland sier at helsa til mannen er stabil, og at han får hjelp. Det skal heller ikke være noe ved helsa hans som vil hindre eventuelle nye avhør.

Hun sier at politiet er på leting etter minst to gjerningspersoner. Men hun ønsker ikke å si noe mer om de har pågrepet noen i saken.

Ekeland sier til avisa VG at lokalt politi får hjelp fra Kripos i saken.

Politiet etterforsker fremdeles saken med full styrke. Hun sier også at de har noe informasjon som de jobber ut ifra.

– Det vi kan si er at én av hypotesene vi har er at gjeld er en del av dette. Men ut over det vil vi ikke gå inn på hva vi mener kan være motivet for det som har skjedd, sier Ekeland.

Hun vil ikke si noe om mannen er tilknyttet et miljø innen kriminalitet eller rus.

Hartz sa mandag til Nettavisen at saken har vært en stor påkjenning for familien.

– Dette er en mye mer alvorlig sak enn det som er kommet fram, sa han.

Det ønsker ikke Ekeland å kommentere.

– Jeg kan ikke si noe mer rundt dette. Men det er klart at dette er en alvorlig sak. Vi har vært tilbakeholdne med å gå ut med noen konkrete opplysninger av hensyn til etterforskningen og de fornærmede, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå