Norge

De fleste tar hensyn til korona i ferieplanene

Mange av oss tar hensyn til korona når vi lager planer for reise og ferie i 2022. Det sier 80 prosent av de spurte i en undersøkelse.

Åtte av ti nordmenn svarer at korona vil kunne påvirke hvilke planer de lager for året. Det viser Reisepuls-undersøkelsen som ble presentert denne uka. Den er laget for næringsorganisasjonen Virke. Folk ble spurt i ukene før det ble laget strenge regler mot korona-viruset.

– Høsten 2021 var preget av en svak optimisme rundt nordmenns utenlandsreiser. Men det har snudd som følge av regler og tiltak mot omikron-varianten av korona, sier Maria Østerhus Lobo. Hun er kommunikasjonssjef i Virke.

Tallene viser at folk i Norge er litt mindre skeptiske til å reise til andre land i ferien enn for ett år siden. Men de er mer skeptiske enn i årene før pandemien.

Virke tror det er flere årsaker til at folk er blitt mindre skeptiske. De tror det hjelper at flere er blitt vaksinert. De tror også at folk blir mer rolige av at Utenriksdepartementet ikke lenger ber folk unngå reiser til utlandet.

– Vi ser at nordmenn ønsker å reise og oppleve andre land. Men også at det er vanskelig under pandemien. Når det er mindre smitte, vil nok flere bestille reiser til populære land som Hellas og Spania igjen, sier Lobo.

For mange av de spurte er det viktig å ha gode muligheter for å avbestille. Lobo sier også at det er viktig for folk at det er lite smitte i landet de vil reise til, og at de selv er vaksinert.

Ifølge undersøkelsen har folk laget mer planer for ferien i sommer. Litt færre enn én av fem har planer for vinterferien. Litt flere har tenkt på ferie i påska. I begge feriene har folk planer om å reise på ei hytte. To av tre er i gang med å lage planer for sommeren. Da sier også flere at de ønsker å reise ut fra Norge. Spania, Danmark og Hellas er populære land for en mulig sommerferie i år.

Folk tror også de vil bruke mer på ferie i 2022 enn de gjorde i fjor.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå