Norge

Nesten 8.000 nye smittede med korona det siste døgnet

Det siste døgnet er det funnet 7.921 nye smittede med korona i Norge. Det er flere enn noen gang før.

Det har vært ventet at det ville bli mer smitte som følge av omikron-varianten av korona. De fleste nye smittede i Norge er smittet med denne. Det gjelder nesten to av tre nye smittede i uke 52.

– Vi har ventet at smitten vil øke nå. Først og fremst som følge av omikron. Nå er vi spente på hva som skjer de neste ukene, sier Espen Nakstad til avisa VG. Han er assisterende helsedirektør.

Folkehelse-instituttet (FHI) venter en at det blir mye mer smitte den neste tiden. Det skriver de i sin siste ukesrapport.

– Dette har vi vært forberedt på etter at omikron ble funnet i Norge. Det sier Ingvild Kjerkol til nyhetsbyrået NTB. Hun er helseminister.

Flere steder er det meldt om mer smitte enn noen gang før. Blant annet er det funnet smitte hos 1.771 personer det siste døgnet.

– Slik har det vært gjennom hele pandemien. Oslo har hatt mest smitte. Det er naturlig. Det er her flest folk bor. Det er her vi bor tettest. Det er her folk reiser mest, både innenlands og utenlands, sa Robert Steen til nyhetsbyrået NTB tirsdag. Han er helsebyråd i Oslo.

Også på Romerike er det meldt om mer smitte enn før. Ifølge avisa Romerikes Blad er det funnet smitte hos 663 personer i de 12 kommunene som utgjør Romerike.

254 nye smittede er funnet i Trondheim det siste døgnet. Også det er mer enn noen gang før.

Det er flere andre mulige forklaringer enn omikron på at det er funnet så mange nye smittede. Færre har testet seg de to siste ukene av 2021, men nå er det mer som normalt igjen. Det blir også gjort mange tester på skolene.

14. desember var sist det ble ny rekord i smitte i Norge. Da ble det funnet 6.003 nye smittede. Samme dag var det 375 smittede som var så syke at de måtte ha hjelp på sykehus.

Noen få dager senere var det samme tallet 384 personer. Det var også rekord under pandemien.

Det har vært et håp om at færre skal bli veldig syke av omikron-varianten av korona.

Tirsdag var det 304 smittede som måtte ha hjelp på sykehus. Det var 21 færre enn dagen før.

95 av disse er på intensiv-avdeling. Det er 13 færre enn dagen før.

68 får hjelp av en maskin for å puste. Det er 6 færre enn dagen før.

Så langt har det blitt funnet smitte med korona hos 412.472 personer i Norge, ifølge FHI.



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå