Sport
Faren til Novak Djokovic tror ikke at sønnen vil stille for å forsvare tittelen i Australian Open i januar. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Djokovic vant i retten

Tennisstjernen Novak Djokovic ble stoppet på grensen til Australia. Nå har han fått medhold i retten.

Novak Djokovic ble nektet innreise til Australia forrige uke. Det skjedde fordi tennisstjernen ikke er vaksinert.

Han har sittet på karantene-hotell i landet i helga. Der har han ventet på at svar på om han må reise hjem igjen.

– De holder sønnen min fanget, har faren hans uttalt.

Nå har Djokovic fått medhold i retten. Han får visumet sitt tilbake. Det betyr at den store stjernen antakelig får spille i turneringen Australian Open. Der kan Novak få sin 21. Grand Slam-tittel. Det vil være ny verdensrekord.

Turneringen starter 17. janauar.

Likevel kan myndighetene forfølge saken videre. Det skal ha vært snakk om en «personlig kansellerings-rett». Det innebærer at serberen blir kastet ut av landet, og ikke får reise inn på tre år.

34-årige Djokovic ble koronasmittet i desember. Det gir ham fritak fra å være vaksinert i Australia, ifølge hans advokater.

Flere har vært ute og gitt støtte til Djokovic den siste uken. Hans foreldre har anklaget australske myndigheter for å «fengsle» sønnen. Det har australske myndigheter avvist. Serbias president, Aleksandar Vucic, har vært hard i sin kritikk av Australia. 34-åringen har også fått støtte av tilhengere, som har protestert utenfor hotellet han har vært i karantene på.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå