Norge

Snart slutt på krav om test for å reise til Sverige

Fra 21. januar slipper folk å teste seg for korona før skal reise mellom Norge og Sverige. Da blir det nok å vise koronapass.

I dag er det et krav at du må bevise at du er fri for smitte. Du må kunne vise fram et svar fra en test som er gjort for under 48 timer før du kommer til grensa. Det er også krav om at den er gjort på en riktig måte, og at en ekspert kan skrive under på det. Kravet er for alle, både vaksinerte og uvaksinerte. Slik skal det være fram til og med 20. januar.

Folk som er svenske og under 18 år har fått unntak fra kravet. Også noen få andre grupper har fått unntak.

Det har vært kjent at svenske helsemyndigheter har gitt regjeringen et råd om å fjerne kravet om test. Årsaken er at de mener det har svært lite følger for hvor mye smitte vil spre seg i landet. Det skriver avisa Expressen.

Regjeringen har valgt å lytte til rådet. Dermed kan folk reise til Sverige uten krav om test fra 21. januar. Dette gjelder ikke bare for Norge. Kravet om test blir også fjernet for folk som kommer fra land i Den europeiske union (EU). Det er også fjernet for folk fra Norge, Island og Liechtenstein (EØS). Men alle må kunne vise fram koronapass.

Uten det, må de fortsatt teste seg. Men de får bedre tid på seg enn før. Det nye kravet er at testen er mindre enn 72 timer gammel. Folk som kan bevise at de er blitt friske av korona i løpet av de siste seks månedene får også reise inn i landet.

Det er fortsatt stengt for folk som er fra land utenfor EU og EØS. Men det er unntak fra den regelen. Men også de med unntak må teste seg før de får reise inn i landet, eller så må de bevise at de er blitt friske fra korona det siste halvåret.

Siste utgave

På forsiden nå