Norge
Bildet er av folk som står i kø for å få testet seg for korona. Det er is på bakken. Til venstre for dem er det et skilt med pil framover som viser til et senter der folk kan teste seg for smitte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Over 15.000 nye smittede på et døgn

Mange land har fått mer smitte med korona-viruset de siste ukene. Slik er det også i Norge. Tirsdag ble det ny rekord.

Aldri før har så mange fått vite at de er smittet med korona-virus som denne tirsdagen. Da fikk 15.367 personer vite at testen de hadde tatt, viste smitte.

Det har vært ventet at det ville bli mer smitte. Årsaken er en variant av korona. Den har fått navnet omikron. Etter at den ble mest vanlig i Norge, er flere smittet. Men de fleste virker å bli mindre syke.

Den siste uka er det i snitt funnet smitte hos 11.180 personer hver dag. Uka før var det samme tallet 6.865. Dermed blir det mer smitte, og det skjer fort.

Men færre blir veldig syke. Det gjør at færre må ha hjelp med korona på sykehus. Tirsdag var det 238 personer som trengte det. Det er to færre enn dagen før. Siden 17. desember har det blitt færre og færre med behov for slik hjelp. Aldri før under pandemien har så mange som 383 fått hjelp på sykehus med korona. Flere av disse kan også ha vært syke eller hatt andre skader i tillegg.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå