Norge

Mindre sjanse for å bli innlagt på sykehus med omikron

Personer som smittes med omikron har mindre sjanse for å bli innlagt på sykehus. Hele 73 prosent mindre risiko enn dem som smittes med delta. Det viser ny studie.

Korona-viruset smitter som aldri før. De som blir innlagt på sykehus er også mindre enn tidligere. Ny studie tror dette er som følge av omikron-varianten.

Den er ikke like farlig som andre varianter av korona-viruset.

Selv om studien viser dette, må vi være forsiktige med å ta konklusjon. Det skriver Folkehelse-instituttet (FHI).

– Funnene bidrar til at vi vet mer om viruset. Det viser at det er lavere risiko for at du blir alvorlig syk hvis du blir smittet med omikron. Det har vi også sett fra andre land. Det sier Line Vold. Hun er avdelingsdirektør for FHI.

Studien viser også at vaksinen er viktig for å ikke bli syk. Har du én eller to vaksine-doser, har du også mindre risiko for å bli innlagt. Det gjelder hvis du blir smittet med omikron sammenlignet med delta.

For de som har fått tre doser var det likt for både omikron og delta.

– Selv om risikoen blir mindre forventer vi ikke at det blir mindre trykk på sykehusene. Vi må ta hensyn til at omikron smitter mer enn delta, sier Vold.

– Resultatene viser at det er viktig at folk fortsetter å takke ja til vaksinen. Uansett om det er første, andre eller tredje dose, sier hun.

Studien ble gjennomført fra 6. desember 2021 til 9. januar 2022. Den er basert på 39.500 som var smittet med omikron, hvor 91 var innlagt på sykehus. Og nesten 51.500 som var smittet med delta, hvor 552 var innlagt.

---

Kort om saken

  • Personer som smittes av omikron har mindre sjanse for å bli innlagt på sykehus.
  • Hele 73 prosent mindre risiko enn dem som smittes av delta.

---


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå