Norge

Dette var de mest populære navnene i 2021

To navn på “N” ble de mest populære i Norge i fjor. Se hele lista her.

De mest populære navnene i Norge i fjor var Nora og Noah. Det er første gang Noah er på topp. Mens Nora har lenge vært høyt oppe på lista.

Navn fra bibelen beveger seg fortsatt oppover på lista over mest populære guttenavn. I fjor fikk 402 gutter navnet Noah eller Noa. Det melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Noah er relativt nytt, i hvert fall som motenavn. 1997 var det første året det var ti gutter som fikk navnet Noah i Norge. Det sier Anders Sønstebø. Han er seniorrådgiver i SSB.

– Bibelnavnene har blitt mer populære de siste 15 årene. Men det er ingenting som tyder på at det har noe med religiøs vekkelse i Norge å gjøre, sier Sønstebø.

Mange gamle navn av denne typen er nå klare for å få et nytt liv, sier han.

409 nyfødte jenter fikk navnet Nora i fjor. Nora var på topp på lista over jentenavn allerede i 2012. Siden har det ligget på 1. eller 2. plass hvert år sammen med Emma.

– Nora er det nest mest brukte navnet i Norge etter årtusenskiftet. Det er etter Emma, sier Sønstebø.

Det viser statistikk over navn fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

På andreplass var navnene Emma og Oskar. På tredjeplass var Sofie og Oliver. I 2020 var det jentenavnene Nora, Emma og Ella som var mest populære. Hos guttene var det navnene Jakob, Emil og Noah.

SSBs statistikk over navn blir oppdatert hvert år. Den viser hvilke navn nyfødte som er folkeregistrert i Norge, har fått.


De mest populære jentenavnene i Norge

Dette er de mest populære jentenavnene på nyfødte i 2021. Tallet viser hvor mange som fikk navnene. I parentes står navnet som var på samme plass året før.


* Nora 409 (Nora)


* Emma 369 (Emma)


* Sofie 327 (Ella)


* Olivia 311 (Maja)


* Ella 302 (Olivia)


* Sofia 295 (Emilie)


* Maja 282 (Sofie)


* Leah 279 (Leah)


* Frida 276 (Sofia)


* Ingrid 273 (Ingrid)


De mest populære guttenavnene i Norge

Dette er de mest populære guttenavnene på nyfødte i 2021. Tallet viser hvor mange som fikk navnene. I parentes står navnet som var på samme plass året før.


* Noah 402 (Jakob)


* Oskar 370 (Emil)


* Oliver 367 (Noah)


* Lucas 364 (Oliver)


* Isak 361 (Filip)


* Aksel 346 (William)


* Emil 346 (Lucas)


* Filip 346 (Liam)


* Jakob 325 (Henrik)


* William 313 (Oskar)


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå