Norge

Ber folk i Oslo spare på vannet

Oslo kommune ber folk spare på vannet. Ellers kan det bli vannmangel.

Det har verken regnet eller snødd i områdene Oslo henter drikkevann fra, på lenge. I tillegg har vann blitt tappet ned for å fikse ting. Kommunen ber folk i Oslo spare på vannet.

– Vannmagasinene våre som er tilknyttet Maridalsvannet, er nå på et ganske lavt nivå. Vi er nødt til å be folk i Oslo om å være forsiktige med vannbruken. Det er for å unngå vannmangel, sier Anna Maria Aursund i en melding til pressen. Hun er direktør i Vann- og avløpsetaten i Oslo.

Kommunen ber folk om å ta kortere dusjer og skru av kranen under tannpuss. Folk bør bruke øko-program på oppvaskmaskinen, samle opp klesvask til maskinen blir full, og bruke den «lille knappen» på toalettet når en trekker ned.

Vann- og avløpsetaten har satt i gang tiltak for å sikre mer vann. Som å hente vann fra Bærum kommune og Nedre Romerike vannverk. som blant annet overføring av vann fra Bærum kommune og Nedre Romerike vannverk. De vil vurdere andre tiltak hvis det ikke kommer mer snø eller regn i vinter.

– At vi må spare på vannet, viser nok en gang hvor sårbar dagens vannforsyning er. Og hvor viktig byggingen av den nye vannforsyningen fra Holsfjorden er, sier Aursund.

Oslo kommunes får først og fremst vann fra Maridalsvannet og elver og innsjøer i marka som er knyttet til dette. En av dem er Gjerdingen. Den er for tiden er tappet ned for å fikse damanlegget. Det er viktig med jevn nedbør om høsten og snøsmelting om våren. Det er for å sikre nok vann utover våren og sommeren.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå