Norge
Bildet viser fasaden til Borgarting lagmannsrett.

Gaute Drevdal frikjent for åtte av ni voldtekter

Gaute Drevdal er dømt til ett års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Han var tiltalt for ni voldtekter. Han ble frifunnet for åtte av dem.

Borgarting lagmannsrett har dømt Gaute Drevdal til ett års fengsel. Han ble frifunnet for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for.

Drevdal er dømt til et års fengsel for en sove-voldtekt. De andre tingene han var tiltalt for, gjaldt også sove-voldtekter. Disse skal ha skjedd mens Drevdal og ofrene i flere av sakene var beruset.

Men lagmannsretten mente at det ikke var bevist at kvinnene ikke var i stand til å vise at de ikke ville ha sex. Det gjelder de punktene han er frikjent for.

Drevdal var også tiltalt for å ha hatt sex med en jente på 15 år. Men han er frikjent også for dette. Retten mener det er mulig at jenta blander ting som har skjedd.

Drevdal dømmes likevel til å betale 150.000 kroner til tre av kvinnene. Han må i tillegg betale 120.000 kroner til to av kvinnene. Mens han frikjennes for å betale erstatning til de fire andre kvinnene.

Ankesaken mot Drevdal gikk i Borgarting lagmannsrett mellom oktober og desember i fjor.

Sommeren 2020 ble Drevdal dømt i Oslo tingrett. Da ble han dømt til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekt av ni kvinner og for sex med en 15 år gammel jente. Dette skal ha skjedd mellom 2005 og 2014. I tillegg ble han dømt til å betale kvinnene i saken til sammen over 1,4 millioner kroner.

Drevdal har hele tiden nektet straffskyld. Han anket dommen til lagmannsretten.

De fleste av kvinnene var en del av miljøet rundt Drevdal. Han var blant annet redaktør for magasinet Natt & Dag mellom 1995 og 2004. Han var pressesjef i Hovefestivalen mellom 2007 og 2014.

Det har kommet to nye anmeldelser mot Drevdal. Det sa aktor Trude Antonsen i lagmannsretten. Den ene saken er henlagt på grunn av manglende bevis. Det er ikke bestemt om Drevdal blir tiltalt for den andre saken.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå