Norge

Tiden smittede må være i isolasjon, kan bli kortere

I dag må smittede med korona være seks dager i isolasjon. Tiden kan bli kortet ned til fire dager, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Tiden som smittede med korona må være i isolasjon, kan bli kortere. I dag må smittede holde seg for seg selv i seks dager. Dette kan bli endret til fire dager. Det sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Det gjør vi en løpende vurdering av. Så det kan komme endringer også på det i løpet av noe tid her i Norge. Det sier Guldvog til kanalen P4.

I Danmark kan smittede gå ut av isolasjon etter fire dager. Det er dersom de ikke har symptomer på korona. Og 1. februar åpner landet igjen.

Helse-direktoratet mener at vi kan gjøre reglene mindre strenge. Men at det er for tidlig å åpne opp alt igjen. Det er blant annet fordi mer smitte kan gjøre at flere blir borte fra jobb. Kortere tid i isolasjon kan derfor være en god løsning, mener Guldvog.

– Nytten vil være å hindre at det blir et veldig høyt fravær på grunn av isolasjon. Men så vil jo det kunne bety at noe flere blir smittet, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå