Norge

Planlegger normal 17. mai

17. mai-komiteene i flere byer planlegger for en normal feiring i år.

Det blir en normal 17. mai-feiring i år. Det regner 17. mai-komiteene i Oslo, Skien, Trondheim, Bergen, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn med. Alle sammen planlegger for en normal feiring av nasjonaldagen i år.


– Barn og unge har ofret mye de siste årene. Og har i lange perioder levd under strenge korona-restriksjoner. Vi gleder oss til fylle Oslo sentrum med barn, flagg og god stemning, sier leder Anna Dåsnes. Hun leder 17. mai-komiteen i Oslo.


Dagen starter med at kranser blir lagt ned på ti ulike gravsteder eller statuer i byen. Så blir det barnetog og festkonsert på Karpedammen scene.


– Denne feiringen har Oslos befolkning virkelig fortjent. Vi skal ta tilbake nasjonaldags-feiring med hurrarop, is, pølser, korpsmusikk og god tradisjonsrik 17. mai-stemning, sier Dåsnes.


Komiteen vil følge med på smitten med korona framover. Vi må gjøre justeringer dersom det skulle bli nødvendig, sier hun.


Folkehelse-instituttet (FHI) støtter 17. mai-komiteene. Det skriver kanalen NRK.


– Det er lenge til 17. mai. Men slik det ser ut nå med smitte og omikron-variantens egenskaper, er det god grunn til å være optimistisk. Det er med tanke på en nesten normal 17. mai feiring, sier Frode Forland. Han er fagdirektør for smittevern i FHI.

Siste utgave

På forsiden nå