Norge
Bildet er av Tom Hagen på vei inn i bilen. Den er parkert foran en høy vegg. Dette er fra arbeidsplassen Tom Hagen jobber. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Politiet skal i lang tid ha etterforsket Tom Hagen i smug

I april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet. Før det hadde de etterforsket ham, men de gjorde det i det skjulte. Det kan bidra til mindre mistanke mot Hagen, mener advokaten hans.

– Politiet har nylig sagt fra til Tom Hagen om at han har blitt utsatt for en massiv skjult etterforskning. Den skal vart i svært lang tid før han ble pågrepet i april 2020. Det sier Svein Holden til avisa VG. Holden er advokat, og forsvarer for Hagen.

Ifølge avisa har politiet brukt flere typer skjult overvåking. De har både fulgt ham med kamera, sporet bilen med kartverktøyet GPS, avlyttet rom og telefoner han brukte. De skal også ha brukt skjult ransaking.

Gjermund Hanssen jobber i Øst politidistrikt. Han vil bare si noe generelt om måten de jobber. Han sier det er deres jobb å bruke de midler og metoder som er best egnet for å finne svar i en sak.

Ifølge Holden reagerte Hagen svært bra på det han fikk vite av politiet. Han skal føle seg trygg på at politiet nå skal se at det var feil å anklage ham i saken.

Anne-Elisabeth Hagen ble sist sett 31. oktober 2018. Hun var da hjemme. Siste sikre tegn på at hun var i live, var samme morgen klokka 09.14. Det var en telefon-samtale med familie. Mannen skal da ha vært på jobb.

Saken ble først etterforsket som om hun var blitt bortført, med mål om å kreve løsepenger. Politiet har senere endret teori, til at hun ble drept.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå