Norge

Venter mye trafikk til fjellet i vinterferien

Denne helgen starter vinterferien flere steder i landet. Det er ventet mye trafikk til fjellene. Meteorologene ber folk kjøre forsiktig.

I store deler av landet begynner vinterferien denne helgen. Og mange skal kjøre for å besøke hytte eller familie. Meteorologene ber de som kjører, ta hensyn til vær og føre.

– Fra søndag ettermiddag er det ventet snøfokk i fjellet på grunn av snø og kraftig vind fra sørøst. Så kjør forsiktig. Og følg med på vei- og føremeldinger på 175.no. Det skriver Meteorologisk institutt på nettsamfunnet Twitter.

Det er i tillegg stor fare for snøskred i både Trollheimen, Jotunheimen og Indre Sogn. I Møre og Romsdal og i Trøndelag har meteorologene sendt ut gult farevarsel for kraftige snøbyger. De venter at det kommer enda mer snø fra lørdag morgen fram til søndag ettermiddag.

Det beste været i vinterferien kommer til å være østafjells. Mens resten av landet får perioder med både vind og nedbør.

– På kysten i sør blir det mest regn og sludd. Ellers er det snø som gjelder, skriver meteorologene.

En tredel av dem som skal på vinterferie, planlegger å reise til fjells i Norge. Det viser en spørre-undersøkelse. Den er utført av Opinion for Den Norske Turistforening (DNT).

– Før du drar på tur, bør du planlegge turen. Du bør sjekke vær og føreforhold og sette deg inn i skredfare. Jeg anbefaler å bruke varsom.no. Du må alltid være forberedt på alt slags vær. For det skifter fort i fjellet, sier Dag Terje Klarp Solvang. Han er general-sekretær i DNT.

Det skjer ofte mange trafikk-ulykker i vinterferien. For to år siden fikk forsikrings-selskapene melding om over 29.000 bilskader i vinterferien. Det melder Finans Norge.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå