Norge

Stemte nei til å dele opp Innlandet

Fylkestinget i Innlandet stemte nei til å søke om å få dele fylket. Det skjer selv om det var et lite flertall for deling blant de som var med i en folkeavstemning.

Det var mange som var spente på hva som ville skje i Fylkestinget i Innlandet onsdag. Mye har tydet på at det ville bli et flertall for å si nei til å dele fylket. Men folk som har ønsket deling har hatt et håp helt fram til onsdag. De håpet nok politikere ville stemme mot sine egne partier.

Men det ble for lite støtte til ønsket om å få tilbake Oppland fylke og Hedmark fylke. Ifølge avisa VG stemte 34 politikere for å beholde Innlandet. Bare 23 stemte for å dele opp fylket.

Det var uklart om noen fra Arbeiderpartiet ville stemme noe annet enn det partiet mente. Men alle 20 fra partiet stemte mot å dele. Det ble stemt over saken i partiet tirsdag. Da ble det et flertall på 52 mot 50 for å beholde Innlandet.

Det ble holdt folkeavstemning om saken mellom 10. og 17. februar. 50,75 prosent av de som stemte ville dele fylket. Men under halvparten av de som hadde lov til å stemme, brukte sjansen.

Avstemningen var ment som et råd til politikerne. Derfor hadde de lov til å stemme noe annet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå