Norge

Norge vurderer om vi skal sende våpen til Ukraina

Danmark sender 2.700 raketter laget i Norge, til Ukraina. Norge vurderer fortsatt om vi skal sende våpen til landet eller ikke.

Norge har ennå ikke besluttet om vi skal sende våpen til Ukraina. Men regjeringen vil bestemme seg om kort tid, sier de.

Ukraina har bedt om våpen. Men Norge og flere andre land har lover mot å sende våpen til land i krig. Norge vil sende militært utstyr til beskyttelse til Ukraina. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre søndag. Støre sa at det ikke gjør Norge til part i krigen.

Flere europeiske land har bestemt seg for å sende våpen. Det kan også Norge komme til å gjøre snart. Det sier Eivind Vad Petersson i radioprogrammet Politisk kvarter på kanalen NRK. Han er statssekretær Utenriks-departementet.

– Det er så definitivt til vurdering. Det var nye møter i går ettermiddag og kveld. Og vi skal ha nye møter i dag. Vi har avtalt å handle raskt, men ikke forhaste oss, sier Petersson.

Danmark skal gi 2.700 raketter som de kjøpte fra norske Nammo, til Ukraina. Det er raketter blir avfyrt over skulderen. De skal være veldig enkle å bruke. Det er første gang i nyere tid at Danmark gir våpen til et land i krig. Det skriver Danmarks Radio.

Ammunisjon som er laget i Norge, kan sendes videre til Ukraina. Det bestemte Norge i helgen. De norske reglene tillater egentlig ikke dette. Årsaken er at norske våpen ikke skal havne i områder med konflikt.





Siste utgave

På forsiden nå