Norge

Fraråder alle reiser til Hviterussland

Ingen nordmenn bør reise til noe sted i Hviterussland nå. Det er rådet fra Utenriks-departementet (UD).

UD har bedt nordmenn om å unngå reiser til store deler av landet siden 11. februar. Fra onsdag er det heller ingen unntak for hovedstaden Minsk. Årsaken er krigen i Ukraina. Flere sier nå at også Hviterussland er med i krigen.

De som likevel velger å reise, blir bedt om å vurdere hva de kan gjøre for å holde seg mest mulig trygge. De bør også følge med på hva som skjer rundt dem og i nyhetene. UD ber om at nordmenn som reiser, også sjekker med forsikrings-selskapet for å få vite at reiseforsikringen dekker en slik reise.

UD sier også at situasjonen kan endre seg på kort tid. Nordmenn som reiser blir bedt om å registrere seg hos UD. Enten på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar. Da kan norske myndigheter få kontakt med deg på kort tid om det skulle bli behov for det.

Onsdag ble det også klart at Hviterussland vil bli straffet mer for å ha bidratt til krigen i Ukraina. Den europeiske union (EU) har valgt å straffe personer med ansvar for krig i landet, og noen deler av økonomien. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Siste utgave

På forsiden nå