Norge
Bildet viser politi på stedet etter meldingen om den alvorlige voldshendelsen i Søm i Kristiansand.

Mann siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand

En mann i 50-årene er siktet for å ha drept to voksne kvinner. Drapene skjedde mandag i Kristiansand. Mannen meldte seg selv for politiet.

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drap på to kvinner. Kvinnene ble drept i Kristiansand mandag.

Mandag ettermiddag klokka 13.20 fikk politiet melding om en alvorlig hendelse med vold. Volden hadde skjedd på Søm i Kristiansand.

– Nødetatene fant to hardt skadde kvinner på adressen. De to ble sendt til akuttmottaket på Sørlandet sykehus. Politiet fikk beskjed like etter klokken 14 om at de to dessverre døde like etter ankomst, sier Bernt Olav Bryge. Han er politiadvokat.

De døde er to voksne kvinner, ifølge Bryge. Mannen som er pågrepet, er i 50-årene. Både mannen og kvinnene har bakgrunn fra Syria. Det er en relasjon mellom dem, ifølge Bryge. Men politiet vil ikke si noe mer om relasjonen mellom dem.

Bryge sier politiet har startet flere tekniske undersøkelser. Politiet vil også avhøre vitner. De jobber med å få i stand et avhør av den siktede mannen.

Bryge sier at mannen ikke har vært straffet før.

– Han framstår som preget av hendelsen, sier Bryge om mannen.

Mannen møtte selv opp på politivakta i Kristiansand. Der meldte han seg for politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk, sier Bryge. Han sier at politiet vil be om at mannen blir varetekts-fengslet.

Jan Oddvar Skisland er ordfører i Kristiansand. Han sier at det som har skjedd, er tragisk.

– Det er forferdelig tragisk for familien, de pårørende og andre som kjenner dem som er involvert. Det sier Skisland til avisa Fædrelandsvennen.

Han sier at kommunen jobber med å ta vare på familien til de drepte. Han sier at tragedien går ut over flere skoler i Kristiansand.

– Det er skoler som jobber for å være forberedt for å håndtere dette. Det er ikke så mye mer jeg kan si. Kommunen har gode rutiner og ressurser. Og uansett hvor tragisk dette er, så skal vi håndtere det på en best mulig måte. Så er det også et nærmiljø som vil bli viktig, sier Skisland.

Politiet vil foreløpig ikke si hvordan kvinnene ble drept. Eller hva som var motivet for drapene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå