Norge

Statsråder på to hjul for folkehelse og miljø

Tirsdag startet årets Sykle til jobben-aksjon. I år tok både samferdselsministeren og kulturministeren hjelmen på og tråkket i gang kampanjen.

Jon-Ivar Nygård og Anette Trettebergstuen syklet begge til jobb tirsdag. Nygård er samferdselsminister. Trettebergstuen er kultur- og likestillingsminister.

Årsaken til at de syklet var starten på årets Sykle til jobben-kampanje. Hvert år gjør denne kampanjen at over 30.000 nordmenn velger å sykle til jobb. Gjennom årene har den ført til bedre helse blant folket, mindre trafikk langs veiene og mindre utslipp av klimagasser.

Trettebergstuen sier til kanalen TV 2 at hun håper alle vil delta. Hun sier det er en deilig måte å starte dagen på.

– Du får frisk luft, du får ristet av det morgenstresser og våkner skikkelig opp. Og så er det viktig at vi etter to år på hjemmekontor, hvor vi har sittet mye hjemme, bruker kroppen vår igjen, sier hun.

Nygård sier han har forståelse for at det kan være vanskelig for de som bor langt unna jobb. Han bor selv i Fredrikstad.

– Det skjønner jeg veldig godt, men da kan du sykle på fritiden og heller bruke buss eller tog til jobb, sier han.

Han sier at ved å delta er du også med på at Norge skal nå samfunnsmålet sitt. Det er å få flere til å gå, sykle og reise med buss, trikk eller tog. Samtidig er det viktig for helsa til folket.

– Som syklist kan du tenkte at dette gir god helde for deg og god mentalhygiene på vei til jobb, sier Nygård.

Det er Norges Bedriftsidretts-forbund som arrangerer aksjonen. Du kan selv eller med et lag samle poeng ved å være fysisk aktiv fram til 17. juni.

---

Kort om saken

  • Nå starter årets Sykle til jobben-kampanje.
  • Gjennom den kan du samle poeng som deg selv eller som et lag.
  • Kampanjen er laget for å få folk til å være aktive og spare miljøet.

---


Siste utgave

På forsiden nå