Norge

Åpner for å gi flere ukrainere beskyttelse i Norge

Ukrainere som rømte fra landet som følge av krigen får kollektiv beskyttelse i Norge. Nå vil regjeringen også gi det til ukrainere som var i Norge fra før.

Flere ukrainere i Norge har en oppholds-tillatelse som er i ferd med å ta slutt. Som følge av krigen i Ukraina er det vanskelig å fornye denne. Det får følger for folk som jobber eller går på skole i Norge.

Ukrainere som har rømt fra krigen får kollektiv beskyttelse. Det gjør at de får være i Norge i lengre tid. Men dette er en regel som gjelder folk som bodde i Ukraina før 24. februar.

Nå vil regjeringen gjøre det mulig for flere grupper å få kollektiv beskyttelse i Norge. Det vil også gjelde for de som er i Norge som sesong-arbeidere.

Marte Mjøs Persen er arbeidsminister. Hun sier at folk som får beskyttelse i Norge, også kan jobbe her uten noen begrensning. Det gir også flere rettigheter enn folk som jobber i Norge med sesongarbeid.

– For eksempel gir den rett til familie-innvandring. Den gir også rett til å delta i introduksjonsprogrammet, sier Persen.

Regjeringen tar som mål at et slikt forslag kan bli vedtatt 29. april.

Siste utgave

På forsiden nå