Norge

Tiltalt for å ha merket minst 700.000 munnbind feil

Idar Vollvik måtte tirsdag møte i retten for å ha merket munnbind feil. Han nekter selv straffskyld i saken.

Norge — Tirsdag måtte Idar Vollvik møte i Hordaland tingrett. Han er tiltalt for å ha pakket om munnbind, som han også skal ha merket feil. Det skal ha skjedd tidlig under korona-pandemien i 2020.

Han svarte nei da han ble spurt om han erkjente straffskyld. Det melder Bergensavisen.

Ifølge politiet skal Vollvik ha prøvd å selge ikke-medisinske munnbind som om de var medisinske. De mener det har skjedd med minst 700.000 munnbind, og at det er ekstra ille at det skjedde under pandemien.

Silje Alsaker Solheim er aktor i saken. Jobben hennes er å vise at Vollvik er skyldig. Solheim sa at han personlig var med på å lage en plan for å pakke om munnbindene. Han skal også ha vært med på å gjøre det.

Ifølge Solheim var det en 16 år gammel jente som sa fra til politiet. Hun hadde fått jobb med å pakke om munnbindene, men ble usikker. Det er ventet at jenta skal forklare seg senere, melder kanalen NRK.

Vollvik har innrømmet at de pakket om munnbind. Han har også innrømmet at det burde vært gjort på en bedre måte.

– Når det kommer til merking, har vi syndet. Men det har også hele Norge gjort, sa Idar Vollvik til kanalen TV 2 4. september i 2020. Han sa at også apoteker har solgt munnbind i papirpose, og at de også har vært uten datomerking. Likevel var det bare han som fikk kjeft, mente Vollvik.

Vollvik kan få bøter eller bli dømt til fengsel i inntil to år. Saken skal pågå i tingretten i seks dager. Vollvik sa tirsdag at han gledet seg til å bli ferdig med saken.

Siste utgave

På forsiden nå