Norge

NRK klar for tradisjonell sending på 17. mai

Det er tre år siden sist nasjonaldagen ble feiret som vanlig i Norge. Nå gjør NRK seg klare for en seks timer lang sending 17. mai.

Det er tre år siden sist det gikk barnetog oppover Karl Johans gate. I år skal 30.000 unger ut å gå i gatene. Aldri har det vært flere som skal gå i barnetoget i Oslo.

Kanalen NRK har gjort seg klare. De vil også være med på festen. De har tradisjon for å vise hvordan 17. mai blir feiret. Og de sender fra hele Norge. Nadia Hasnaoui skal lede programmet. Og Ida Kjøstelsen skal kommentere barnetogene.

Mange kjenner nok Matias Alegria best som «Ninja-Matias «fra NRK Super. Han skal være reporter og møte folk ute på gatene.

Lise Finckenhagen skal stå på kjøkkenet. Hun er kokk, og skal vise folk hva de kan lage av både mat og drikke.

– Det blir studio på Slottsplassen. Foran balkongen der kongefamilien står. I tillegg er vi jo landet rundt med reportere i hele Norge. Det blir sendinger fra feiringer fra andre deler i verden også. Med nordmenn i utlandet, slik som til vanlig. Det sa Camilla Øyen Langfeldt til Kampanje i april. Hun har ansvar for prosjektet hos NRK.

I 2020 var det en spesiell feiring. Korona førte til at samfunnet var stengt. Ifølge Kampanje fulgte 2,6 millioner seere med på NRK1 i løpet av 17. mai det året. Det var rundt 30 prosent mer enn i 2019, som var et normalt år.

Da nasjonalsangen ble sunget var det nesten 800.000 seere.

Siste utgave

På forsiden nå