Norge

Telenor advarer folk mot å trykke på lenke på MMS

Bare i april måtte Telenor stanse 4,4 millioner forsøk på svindel. Nå vil de advare folk om nye forsøk som blir sendt på MMS-melding.

For litt mer enn en uke siden ble det flere forsøk på MMS-svindel, melder kanalen NRK. Telenor så da at det var sendt ut rundt 100.000 forsøk på slik svindel. I helgen fant de fem ganger så mange.

I meldingen er det en lenke som folk blir bedt om å trykke på. Den leder til en nettside som later som den er Telenor. Der blir folk lurt til å laste ned en app på mobilen. Hvis folk gjør det, så gir du hackere tilgang på telefonen. Og det kan bli vanskelig å få full kontroll igjen. Det ender ofte med at alt som er lagret må bli slettet.

– Vi har mer og mer av livene våre på mobilen. Derfor er det ekstra viktig at folk er klar over problemet og hvilke følger dette kan få, sier Thorbjørn Busch til NRK. Han er senior sikkerhetsrådgiver i Telenor

Siste utgave

På forsiden nå