Norge

Navigatøren på KNM Helge Ingstad blir tiltalt etter at det sank

Natt til 8. november 2018 krasjet den norske fregatten KNM Helge Ingstad. Det endte med et forlis, og et ødelagt skip. Nå blir én person tiltalt.

Riksadvokaten har prøvd å finne ut hva som skjedde da KNM Helge Ingstad sank. Det fører til at de nå vil tiltale én av de som var om bord.

Riksadvokaten har bare vurdert det som har skjedd fram til skipene traff hverandre. De sier at de er enige i rapporter som mener det er flere personer og arbeidsgivere som har gjort noe galt. Politiet siktet fire, men bare én blir tiltalt.

Ifølge Riksadvokaten skal vaktsjefen på KNM Helge Ingstad ha vært uaktsom. Dette skal også ha vært hovedårsaken til at skipet kolliderte med tankskipet Sola TS. Helge Ingstad fikk store skader. Det måtte skrotes etter ulykken.

Ifølge tiltalen skal Sola TS to ganger ha anropt KNM Helge Ingstad for å be de dreie mot styrbord for å unngå kollisjon. Også trafikksentralen ba om at Helge Ingstad gjorde dette.

Men vaktsjefen sa nei, fordi de trodde Sola TS var lenger sør. De trodde at lyset fra Sola TS var et bygg tett på land.

Ifølge eksperter ville det kostet mer å reparere skaden enn å kjøpe et nytt skip. Prisen for et nytt skip ville vært opp mot 13 milliarder kroner, ifølge avisa Aftenposten.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå