Norge

Barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av vaksinen

Flere hundre tusen barn i Norge fikk vaksine mot korona-viruset. 80 av barna kan ha fått alvorlige bivirkninger.

Norge — 80 barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av korona-vaksinen. Det melder kanalen NRK. To barn har søkt om erstatning. Tilsammen 340.000 barn ble vaksinert mot korona.

Noen av barna endte med å bli lagt inn på sykehus. Det regnes som en alvorlig bivirkning, selv om pasienten raskt blir frisk igjen.

Noen barn har fått hjertebetennelse. Andre sliter med besvimelse og allergi. Forstyrrelser i menstruasjonen er også en meldt bivirkning.

De to som har søkt om erstatning, er 14 år gamle. Den ene plages av hodepine. Den andre av tung pust.

– Saker som angår barn og unge berører oss alltid litt ekstra, sier Rolf Gunnar Jørstad til NRK. Han er direktør i Norsk pasientskade-erstatning (NPE).

– I begge disse tilfellene opplever barna alvorlige plager, sier Jørstad. Han forteller også at barna har måttet være mye borte fra skolen.

Folk kan få erstatning hvis de er blitt syke etter å ha tatt vaksine. Men da må vaksinene være årsaken til plagene. Hvor mye erstatning folk kan få, avhenger av hvor mye utgifter folk har hatt. Og om de har tapt noe økonomisk. NPE vurderer også om det er blitt en skade som ikke forsvinner.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå