Norge

Politikere fikk dekket reiser uten bevis for selve reisen

Fram til 2018 var det mulig å omgå kravet om å levere reiseregning på Stortinget. Stortinget kan ikke si hvor mange som har fått dekket reiser uten å ha levert en slik.

Den eneste politikerne måtte gjøre for å unngå kravet, var å skrive under på at det hadde vært en tjenestereise. Da fikk de betalt uten å gi fra seg noe mer informasjon om reisen. Det skriver Adresseavisen.

Stortinget har ingen svar på hvor mange politikere som har fått penger uten å ha levert en reiseregning eller si noe om formålet med reisen. Det melder nyhetsbyrået NTB. Reglene ble strengere etter 2018.

Marianne Andreassen er direktør på Stortinget. Hun sier til avisa at det er helt andre krav og regler for slike reiser i 2022.

Siste utgave

På forsiden nå