Norge

Sidene krasjet da folk ville sperre for kredittsjekk

Mange i Norge ønsker å sperre seg for sjekk av kreditt-opplysninger etter et dataangrep. Men det har ført til at nettsidene for dette har krasjet.

Per Fjærestad er sjef for Creditsafe i Norge. De er ett av fire selskaper som har lov til å gjøre sjekk av kreditt-opplysningene til folk som bor i landet. Han sier de har mye trafikk på siden. Experian har også hatt problemer som følge av mye trafikk. De er også ett av selskapene som kan gjøre kredittsjekker.

– Det er et rush vi aldri har opplevd før, sier Fjærestad til kanalen NRK. På en vanlig dag er det rundt 15 personer som vil legge inn en slik sperre. Onsdag og torsdag var det over 28.000 personer.

Et angrep mot Norkart ble kjent tirsdag. Noen stjal personlig informasjon, som kan bli misbrukt. Alle som eier eller fester en tomt eller bolig i Norge kan være offer for angrepet. Det kan i så fall være så mange som 3,3 millioner personer.

Siste utgave

På forsiden nå