Norge

Her blir det buss for tog i sommer

Hver sommer blir deler av norsk jernbane stengt. Det er for å gjøre banen bedre. Men det gjør også at mange må ta buss i stedet.

Snart er det tid for sommer. For mange betyr det fri, og at de slipper å reise til jobb og studier. Da bruker Bane NOR muligheten til å gjøre en stor jobb. De gjør vedlikehold på norsk jernbane når det er så få som mulig som bruker toget. Det meste skjer på Østlandet. Og da blir det ofte buss for tog. Slik skal det også være i år.

Victor Hansen sier de jobber med å bygge en mer moderne jernbane. Han er direktør for informasjon for kunder og trafikk i Bane NOR. På samme tid er det andre som jobber med å bygge vei og T-bane. Målet er at det skal bli bedre for folk å reise rundt på østlandet.

Bane NOR jobber sammen med Statens vegvesen, Ruter og togselskapene. Slik skal de spre informasjon til kunder og naboer, og finne de beste løsningene mens det pågår arbeid.

Her skal det pågå arbeid på jernbanen i sommer:

  • Oslo S blir stengt: Hele eller deler av stasjonen er stengt i 10 timer om natten. Det skjer i helgene 25-26. juni, 16-17. juli, 23-24. juli og 30-31. juli.
  • Østover fra Oslo: Oslo S-Rygge og Oslo S-Mysen/Rakkestad er stengt. Det skal vare fra 25. juni til og med 7. august.
  • Vestover fra Oslo: Sandvika-Asker (kun lokaltog L1) er stengt. Det skal vare fra 2. juli til og med 31. juli. Asker-Spikkestad/Gulskogen/Sande er stengt i perioden i samme periode.
  • Nordover fra Oslo: Oslo S-Gjøvik er stengt. Det skal vare fra 17. juni til og med 19. juni. Gardermoen-Lillehammer skal også være stengt. Det skal vare fra 9. august til og med 4. september.

Siste utgave

På forsiden nå