Norge

Det blir best vær i sør i helgen

Til helgen vil været endre seg i mye av Norge. Det blir fint vær i sør, mens det blir mer nedbør i nord.

Folk i sør har den siste tiden kunnet drømme om å få samme vær som folk nord i Norge. I sør har det vært regn, lyn og torden. I nord har det vært pent vær i mye av landsdelen.

– Sånn kommer det til å være fram til fredag, sier Ingvild Villa til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Men fra fredag kan folk finne fram sommerklær i sør. De som bor nord i landet må finne fram paraply og regntøy.

– Det blir et slags skifte. Da blir det Nord-Norge som får byger, nedbør og kaldere vær. Sør-Norge får varmere og mer stabilt vær, sier Villa.

Men på Vestlandet og i Trøndelag må folk vente lenger på det fine været.

Der kan det være nedbør til starten av neste uke. Men sør for Stad blir det fint vær. Det skal det være langs hele kysten av Sør-Norge. Helt fram til Oslo.

– Så det ser ut til at pinsehelgen blir best i sør. Andre pinsedag kan det bli fint flere steder sørpå, sier Villa. Andr pinsedag er mandag. Det er en helligdag, slik at mange får en ekstra lang helg.

Onsdag er også den første av de tre offisielle sommermånedene. En nordisk sommerdag krever at det blir mer enn 20 grader varmt. Så langt har det skjedd tre ganger i Tromsø i år. Det har bare skjedd fire ganger siden 1937. Det var året de startet å måle maksimal temperatur.

Det er meldt at det blir 20 grader i Tromsø torsdag. Til helgen vil det kunne bli 10 grader kaldere.

I Oslo har det så langt i år vært null sommerdager. Men til helgen kan det endre seg. Fra fredag er det meldt 20 grader eller varmere.

Selv om flere kan få kjenne på sommervarme de neste dagene, er det usikkert hvor bra årets sommer blir. Det er vanskelig å spå, selv for meteorologene.

– Jeg har dessverre ingen krystallkule jeg kan spå sommerværet med, sier Villa.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå