Norge

Mann pågrepet og siktet for å ha gitt støtte til terrorgruppe

En mann i Oslo er pågrepet. Han siktet for å være med i en terrorgruppe. En norsk student er pågrepet i Bulgaria i samme sak.

De to ble pågrepet tidlig tirsdag morgen. Det sier Martin Bernsen til nyhetsbyrået NTB. Han er seniorrådgiver i Politiets sikkerhets-tjeneste (PST).

PST mener at mannen som ble pågrepet i Oslo har gitt støtte til al-Qaida. Mannen må være i varetekstfengsel i 14 dager. Det er med forbud mot både brev og besøk. Årsaken er frykt for at han skal ødelegge bevis.

Mannen godtok å bli varetektsfengslet, men erkjenner ikke straffskyld. Roger Zimmer er forsvarer for mannen. Han sier til NTB at den 22 år gamle mannen nekter for å ha vært med i noen terrorgruppe.

– Det dreier seg om støtte til al-Qaida. Det skal ha hovedsakelig ha skjedd på forum på internett. Det sier Thomas Blom. Han er politiadvokat hos PST.

Den norske studenten ble pågrepet etter at norske myndigheter ba om det, ifølge avisa Dagbladet. Det skal ha skjedd i en liten by ved hovedstaden Sofia. Studenten er 19 år, sier Blom. Han sier også at de to er i slekt. Ifølge avisa VG er de to brødre.

PST har jobbet med å etterforske de to mennene siden starten av mai. Blom ble også spurt om hva som var årsak til at de to ble pågrepet nå. Han sier at det som er gjort er både farlig og skadelige for samfunnet.

– Risikoen for at noen gjør noe, er ganske stor, sier Blom.

Han er åpen for at flere personer kan bli pågrepet i saken.

– Vi jobber med å sikre bevis. Vi har ikke oversikt over omfanget, sier Blom.

Siste utgave

På forsiden nå