Norge

Politiet er fortsatt usikre på hvor Stig Millehaugen er

Nær en uke etter at han forsvant leter politiet ennå etter den etterlyste drapsmannen Stig Millehaugen. Politiet vet fortsatt ikke hvor han er.

Stig Millehaugen fikk forlate fengselet i Trondheim sist uke. Han hadde fått permisjon fra klokka 9 til klokka 15. Men Millehaugen hadde andre planer enn å komme tilbake. Han er på flukt.

– Etterforskningen pågår fortsatt. Men vi har ikke hatt kontakt med ham ennå. Vi kan ikke si noe mer om saken per nå, men vi holder alle muligheter åpne, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til avisa VG. Hun jobber i Oslo politidistrikt.

Politiet er fortsatt usikre på hvor han er. Sist han ble sett var på Helsfyr t-banestasjon i Oslo. Der ble han sett onsdag 1. juni.

– Vi holder åpent at han kan holde seg skjult i Norge, eller har dratt ut av landet, sier Metlid.

Det er snart en uke siden etterlyste Millehaugen ikke møtte opp etter permisjon onsdag 1. juni. Politiet har mottatt over 100 tips i saken. Men Metlid sier at de gradvis får inn mindre tips.

– Vi får fortsatt opplysninger inn som sjekkes og følges opp. Men ikke noe som har ledet videre per nå, sier hun.

Politiet ber folk om å si fra om de vet noe om hvor Millehaugen er eller har vært. Men folk bør la være å gjøre noe for å stoppe ham. Da kan han bli farlig, advarer politiet.

Millehaugen ble for ti år siden dømt til 21 års forvaring. Dommen var for et drap på en leder i en gjeng i Oslo. Millehaugen skal ha skutt personen i hodet mens de var i samme bil. Så tente han på bilen. Han har hele tiden nektet for å ha gjort dette.

Millehaugen har også rømt før. I 1992 drepte han en ansatt i fengsel før han rømte. Han meldte seg selv etter kort tid. I år 2000 rømte han mens han var permisjon. Den gang var han borte i åtte måneder.

– Det er krevende å være på flukt i så lang tid, så vi tror fortsatt at han skal bli tatt, sier Metlid.

---

Kort om saken

  • Stig Millehaugen kom aldri tilbake fra permisjon onsdag 1. juni.
  • Han er fengslet ved Trondheim fengsel.
  • Nå vet ikke politiet hvor han er.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå