Norge

Nå slipper du å kjøre om Finland på E6

E6 i Nord-Troms er åpnet igjen. Natt til onsdag var den midlertidig brua over Badderelva i Kvænangen klar.

Norge — Brua i Kvænagen ble ødelagt av flom. Det skjedde tirsdag i forrige uke. Siden har Norge vært delt i to. Folk har måttet kjøre om Finland for å fortsette reisen nordover. E6 er eneste forbindelsevei mellom Troms og Finnmark.

Statens vegvesen varslet at det kunne ta to uker å få på plass en midlertidig bru. Men de brukte kortere tid. Natt til onsdag åpnet den nye, midlertidige brua.

– Badderen bru er nå åpnet for trafikk, meldte Vegtrafikksentralen nord rett før klokka ett natt til onsdag. Men ikke alle kan kjøre over samtidig. Det blir styring av trafikken der. Bilister må regne med å vente tre minutter.

Statens vegvesen har stått på for at arbeidet skulle skje raskt.

– Vi har jobbet for at den midlertidige brua skulle være på plass i løpet av en uke. Samtidig som har vi visst at arbeidet kunne ta opptil to uker, sa Gunnar Haugen i Statens vegvesen.

Han sier de er glade for at alt har gått etter planen.

– Trafikken kan gå som normalt igjen. Bde for lokalbefolkningen og de som driver med transport, sier han.

Problemene med brua har også ført til andre problemer. Mattilsynet måtte også ordne opp. Årsaken er at folk med kjæledyr ble nødt til å passere grensa til Finland på kjøretur. Men der må hund, katt og ilder være vaksinert mot rabies. De måtte få midlertidig unntak fra kravet.

Eierne måtte også garantere at kjæledyret ikke var utenfor kjøretøyet. Og at de tok korteste vei gjennom Finland. Omkjøringen var på 208 kilometer, mellom Kilpisjärvi og Kivilompolo.


Siste utgave

På forsiden nå