Norge

UDI vil la russere å jobbe på asylmottak med folk på flukt fra Ukraina

Folk på flukt fra krigen i Ukraina kan møte russere som jobber på asylmottak i Norge. Den ukrainske foreningen i Norge mener det er for dårlig, men får ingen støtte fra UDI.

Folk på flukt fra krigen i Ukraina kan møte russere som jobber på asylmottak i Norge. Det mener Den ukrainske foreningen i Norge er for dårlig. Men de får ingen støtte fra UDI.

– Vi mener at det er helt absurd. Det viser at eierne av mottakene har null forståelse av krigen i Ukraina. Det sier Yuliya Haugland i Den ukrainske foreningen til kanalen NRK.

Utlendings-direktoratet (UDI) har strenge krav til folk som jobber på mottak. De må skrive under på at de skal oppføre seg profesjonelt og at de skal respektere de som bor på mottaket. De ansatte må også vurdere sin egen rolle og om det er rett at de jobber med flyktningene.

Gro Anna Persheim er fagsjef i UDI. Hun sier at dette bør holde.

– Dette handler om du er personlig egnet, og ikke hvilket land du kommer fra. De representerer ikke landet de kommer fra, sier Persheim.

NOAS er interesse-organisasjonen for folk som søker asyl. NOAS er også uenig i kravet fra Den ukrainske foreningen i Norge. Men de forstår at det kan være problematisk.

– Det er tøft for ukrainere å møte russere. Men ingen bør bli nektet å jobbe med flyktninger som følge av sin nasjonalitet eller bakgrunn, sier Pål Nesse. Han er general-sekretær i NOAS.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå