Norge

Regjeringen og SV er enige om endret budsjett for Norge

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett har foregått i flere uker. Nå er Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti enige.

Norge — Hvordan skal staten Norge bruke pengene i 2022? Det bestemmer våre politikere. Regjeringen har søkt støtte for revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) har fått med seg Sosialistisk Venstreparti (SV). Det ble klart tirsdag morgen.

Regjeringen og SV inviterer til felles pressekonferanse. Den er i vandrehallen i Stortinget klokka 9.

Leder Eigil Knutsen leder finanskomiteen. Han er fra AP. Sammen med Geir Pollestad i Sp har han forhandlet med Kari Elisabeth Kaski i SV. De har holdt på siden 23. mai. Forhandlingene har vart lenge. Noen ganger har de holdt på til langt på natt. Men nå har de altså klart å bli enige.

Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men det har vært vanskelig, spesielt på et område. Det er bistand. Der hadde regjeringen et forslag med store kutt.

Regjeringen ønsket å bruke 4 milliarder kroner fra budsjettet til bistand på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden. For så å bruke dem her i landet.

SV krevde også at regjeringens forslag måtte bli bedre på klima og fordeling.

Fredag denne uka skal revidert nasjonalbudsjett behandles i Stortinget. Avtalen måtte vært lagt fram i salen senest samme morgen. Fredag er siste dag før Stortinget tar ferie.

Siste utgave

På forsiden nå