Norge

Flyruter til Nice og London er kansellert

Flyteknikere streiker. Flyselskapene har personalmangel. Nå har Norwegian kansellert to ruter.

– To ruter er kansellert. Den ene går fra Bergen til London Gatwick. Den andre fra Oslo til Nice, sier Silje Glorvigen. Hun er pressekontakt hos flyselskapet Norwegian.

Flygingene går tur-retur. Glorvigen sier at flyene har hatt behov for teknisk kontroll. Det har ikke vært mulig å gjennomføre kontrollene. Det er på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

Det var mekling mellom Norges Hoved-Organisasjon (NHO) og Norsk Flyktekniker Organisasjon (NFO) i helgen. NFO brøt hoved-forhandlingene med NHO Luftfart 26. mai. Da gikk oppgjøret til mekling.

31 flyteknikere ble tatt ut i streik natt til lørdag. 75 flere ble tatt ut i streik mandag morgen. Både Norwegian, SAS og Widerøe blir rammet av streiken.

– Det ble dessverre meklingsbrudd. Vi synes det var for høye økonomiske krav, sier Torbjørn Lothe. Han er administrerende direktør i NHO Luftfart. Lothe mener lønnskravet fra flyteknikerne er urealistisk.

Flyselskapene ber passasjerene møte opp som planlagt mandag. Hvis ikke de har fått beskjed om noe annet.

– Flyteknikerne skal signere og sjekke at flyene er klare til å lette. Blir ikke dette gjort, blir flyene stående på bakken, sier Hans Jørgen Elnæs til kanalen TV2.

Elnæs jobber som flyanalytiker. En slik streik kan få store ringvirkninger, sier Elnæs.

Widerøe forteller at deres flyginger ikke er påvirket mandag morgen. Men det kan endre seg i løpet av dagen, ifølge kommunikasjons-sjef Catharina Solli.

Hos SAS går flygingene normalt foreløpig. Hvis passasjerer blir rammet tar SAS kontakt direkte. Det opplyser pressesjef Tonje Sund om.

– Vi kommer tilbake til hvordan situasjonen utvikler seg, sier Tonje Sund.

Siste utgave

På forsiden nå