Norge

Det blir ingen Pride-parade i 2022

Pride-paraden blir avlyst. Det samme skjer med Pride Park og andre arrangementer under Oslo Pride. Det skjer etter råd fra politiet, sier Oslo Pride.

Valget om å avlyse paraden er etter råd og klar anbefaling fra politiet. Det skriver Oslo Pride i en pressemelding til nyhetsbyrået NTB.

– Oslo Pride ber derfor alle som har planer om å delta på eller se parade om å ikke møte. Alle arrangementer som er tilknyttet Oslo Pride er avlyst.

– Nå skal vi følge politiets råd og ta vare på hverandre. Varme tanker og kjærlighet går til pårørende, skadde og andre berørte. Vi skal snart være stolte og synlige igjen. Men akkurat i dag skal vi holde og dele pride-markeringene fra hjemme. Det sier Inger Kristin Haugsevje og Alexander Gjestvang. Haugsevje er leder for Oslo Pride, og Gjestvang er leder i FRI. Det er foreningen for kjønns- og seksualitets-mangfold.

Oslo Pride sier at de har tett kontakt med politiet. De følger situasjonen, og vil si fra når det er noe mer å melde.

Det var ventet at årets parade kunne bli historisk stor. Paraden har vært avlyst i 2020 og 2021 som følge av korona. Derfor var det flere som så fram til at årets parade ble som den pleier.

Det er i år 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det skulle bli markert litt ekstra i paraden.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå