Norge

Politiet: – Folk skal føle seg trygge

Politiet ber folk følge med rundt seg når de markerer Pride ulike steder i Oslo. Men de har mye politi ute for å sikre feiringen.

Pride-paraden ble avlyst etter skytingen i Oslo. Natt til lørdag ble to mennesker drept. 21 personer ble skadd. Det skjedde utenfor London pub i Oslo.

Men folk feirer likevel. Noen går i parader. Mange steder har folk Pride-fester hjemme. Det er også mange som er i byen.

– Vi har alt av ressurser ute. Vi gjør så godt vi kan for å skape trygghet. Både hvis folk feirer privat og ellers, sier Beate Gangås på en pressekonferanse. Hun er politimester i Oslo.

Hun oppfordrer folk til å følge med. Hvis de ser noe mistenkelig eller annet, ber hun dem melde fra til politiet.

– Folk bør være årvåkne, sier hun.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kaller handlingen for islamistisk terror. De har hevet risikoen for terror til høyeste nivå.

Gangås sier at det er en av de hypotesene de etterforsker.

Politiet ber folk om gi videre video, lyd eller bilder rett før eller under skytingen. De kan gå inn på siden tips.politiet.no/oslo

Enn 42 år gammel mann er siktet etter skytingen. Han har foreløpig avbrutt avhøret hos politiet. Mannen ble pågrepet fem minutter etter at folk meldte fra om skyting. Vanlige folk var med og pågrep ham.




Siste utgave

På forsiden nå