Norge
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) varsler allerede nå at skytingen i Oslo natt til lørdag vil få etterspill – blant annet i form av en evaluering av PST og politiet. Foto: Javad Parsa / NTB

Mehl vil ha svar om jobben politet gjorde før angrepet

Natt til lørdag ble to personer drept og flere skadd under et angrep i Oslo. Gjernings-mannen kan ha vært psykisk syk. Nå vil justisministeren undersøke om politiet gjør en god nok jobb i slike saker.

Emilie Enger Mehl har vært justisminister i under ett år. På den tiden har det skjedd to angrep der gjerningspersonen har vært psykisk syk. Nå vil hun ha svar på hva politiet gjør når de følger opp folk som kan være så syke at de er til fare for andre.

– Det er fremdeles veldig nytt. Vi vil få svar på mange spørsmål de neste dagene. Samtidig kan jeg allerede nå si at det vil bli en evaluering etter det som har skjedd. Både av Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) og resten av politiet, sier Mehl til kanalen TV 2.

Politiet jobber med flere teorier. Den ene er at Zaniar Matapour var motivert av hat da han drepte og skadde folk under angrepet natt til lørdag. Den andre teorien er at han kan ha vært psykisk syk.

Mehl sier det er fortsatt er uklart hva som førte til at mannen angrep. Men hun sier det er viktig å hindre at folk blir så syke at de blir voldelige.

– Flere må få psykisk helsehjelp. Det skjer nå en evaluering av reglene for bruk av tvang i psykiatrien. Kanskje er det noe som kan gjøres her, sier Mehl.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå