Norge

Politiet: – Dropp kveldens Pride-markering

Situasjonen er fortsatt uavklart, sier politiet i Oslo. Nå gir de råd til Oslo Pride om å droppe markeringen på Rådhusplassen. Byrådslederen ber folk om å følge rådet.

Norge — Oslo Pride har invitert skevie til en solidaritets-markering. Det skjedde etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag. Markeringen var planlagt på Rådhusplassen mandag kveld klokken 19. Markeringen skulle være trygg. Men nå kommer politiet i Oslo med et annet råd. De ber folk droppe markeringen.

– Politiet har i dag vært i dialog med arrangøren av markeringen på Rådhusplassen. Vi anbefaler at arrangementet ikke gjennomføres. Vi ber om at publikum også tar dette med i sine vurderinger. Det skriver politiet i Oslo i en e-post til avisa Aftenposten.

Politiet sier at årsaken er at arrangementet først ble skissert som mye mindre. Nå ser de at veldig mange melder seg på. Og at arrangementet kan bli stort.

– Vi kan ikke garantere for sikkerheten. Derfor anbefaler vi at det ikke blir gjennomført, sa Martin Strand på en pressekonferanse mandag. Han er stabssjef ved politiet i Oslo.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at angrepet lørdag kveld var islamistisk terror. De kaller trusselsituasjonen i Oslo for ekstraordinær. Samtidig sa politiet i Oslo på pressekonferansen søndag at folk ikke trengte å føle seg utrygge.

– Politiet gjør tiltak som skal redusere risikoen og usikkerheten. Da er vi i stand til å håndtere nye hendelser. Det er en uklar sikkerhetssituasjon. Men vi har ikke informasjon om at flere hendelser vil skje, sa visepolitimester Cecilie Lilaas-Skari søndag.

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo. Han oppfordret søndag i mediene til at flest mulig skulle bli med.

Mandag ettermiddag kom han med en ny anbefaling. Johansen ber folk om å følge politiets råd. De bør droppe feiringen på Rådhusplassen. Det sier Johansen, i følge nyhetsbyrået NTB.

Det var mandag ettermiddag uklart hva arrangørene gjør.

Siste utgave

På forsiden nå