Norge

Politiet kan ikke love at det er trygt i Oslos gater

Politiet ber om at støtte-markeringen for Pride i Oslo blir utsatt. De ber også andre som skal lage pride-arrangementer om å tenke seg nøye om.

Politiet i Oslo er redde for at det kan komme nye angrep. Det er uklart hva som er situasjonen etter angrepet natt til lørdag. Derfor er det umulig for politiet å garantere for sikkerheten ved en støtte-markering mandag. De kan ikke love at det er trygt i Oslos gater. Derfor ber de om at folk blir hjemme.

– Dette er en vurdering vi har gjort selv ut fra opplysningene vi har, og trusselvurderingen til PST. Så skjønner sikkert folk at politiet og PST har informasjon som vi ikke kan de akkurat nå, sier Martin Strand.

De vil derfor unngå at det blir en markering som etter terror-angrepet 22. juli for snart 11 år siden. Da var det flere titusen som gikk i rosetog.

Benedicte Bjørnland er politidirektør. Hun sier de vil anbefale å utsette arrangementet i Oslo mandag. Årsaken er informasjon de har fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). I tillegg sier hun at ekstreme islamister ser på det skeive miljøet som fiender. Hun sier at pride-arrangement andre steder i landet også bør vurdere å utsette.

Ingvild Myrold er påtale-ansvarlig etter angrepet. Hun sier til nyhetsbyrået NTB at de jobber med å undersøke om skytteren jobbet alene. Men politiet har ingen informasjon å dele om det. Det er bare en person som er siktet, sier hun. Myrold sier samtidig at politiet har drevet med etterforskning av flere personer etter angrepet.

Siste utgave

På forsiden nå