Norge

Kurdisk nettverk fordømmer angrepet i Oslo

Mannen som er siktet for skytinhgen i Oslo, var norsk-kurder fra Iran. Kurdiske Dispora senter i Norge fordømmer skytingen ved utestedene i Oslo.

– Det er skammelig at fred og friheten ble angrepet. Demokratiet, fred og frihet er vårt mål som vi kurdere kjempet og fortsatt kjemper form, sier Masoud Naseri i en appell. Han er talsperson for Kurdisk Diaspora Senter i Norge.

To personer ble drept natt til lørdag 25 juni. 21 mennesker ble skadd. Det skjedde utenfor utestedene Per på hjørnet og London pub. Begge er et kjent sted der homofile samler seg i hovedstaden.

En 42 år gammel mann er pågrepet for masseskytingen. Zaniar Matapour er norsk statsborger. Men han er også kurder, født i Iran.

Kurdisk Diaspora senter i Norge (KDSN) er et nettverk for kurdere. De fordømmer terrorangrepet.

Naseri sier at de som undertrykket folk kjenner godt de anti-demokratiske, radikale religiøse grupper som IS. Og de mørke kreftene som ikke tåler fred og friheten, sier han.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at angrepet er et islamistisk terrorangrep.

Naseri sier at mangfoldet ble angrepet med intoleranse, vold og hat.

Friheten ble angrepet i en av det mest fredelige landet i verden. Nå er igjen Norge i sorg, skriver KDSN i en pressemelding.

– Uansett hva som er motivet er bak hendelsen. Vi fordømmer denne terroristiske hendelsen. Våre tanker er hos alle som hardest rammet. De pårørende, skadde og etterlatte, sier Naseri.

Han skriver også i e-posten at den terrorsiktede dessverre er kurder.

– Vi kurdere generelt har ikke ansvar for hva han har gjor. Men vi har ansvar for fellesskapet og våre medborgere i Norge, sier han.

Fra før har Islamsk Råd Norge fordømt masseskytingen.



Siste utgave

På forsiden nå