Norge

Dataangrep mot flere aviser

Avisen VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad har tekniske problemer onsdag. De er fordi de er utsatt for et dataangrep.

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.

– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep. Da får vi plutselig får store mengder trafikk på én gang. Og det varer en stund. Dermed kan det skje at vanlige brukere ikke får tilgang som normalt til VG, sier Brenne.

Aftenposten sier til Medier24 at de mistenker at de er utsatt for samme type angrep. Det gjør også Stavanger Aftenblad. Alle avisene er i samme konsern.

Gruppa Killnet angrep onsdag flere store norske nettsider. De sa fra om at de ville angripe på det sosiale mediet Telegram. Der ble det onsdag ettermiddag meldt om at det skulle bli stopp i angrepene.

Dette skjedde før det ble kjent at de norske avisene slet. Noen av kommentarene på Telegram har tolket beskjeden som en ordre om å ta pause fra angrepene.

Klar Tale skal virke som normalt, men vi ber våre lesere være forberedt på at flere sider kan få problemer igjen de neste dagene. Det sier også Nasjonal sikkerhets-myndighet (NSM). De mener det er en fare for flere angrep.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå