Norge
Bildet er et uklart bilde av en sparkesykkel i fart. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB

Må betale 59.000 kroner for å ha kjørt el-sparkesykkel i fylla

En mann i 20-årene kjørte el-sparkesykkel i Trondheim da han var ruset. Nå har han fått vite hva straffen blir.

Mannen hadde en promille på 1,65 da han ble stoppet av politiet. Da hadde han kjørt rundt i Trondheim by. Han skal ha forklart at det var ukjent for ham at det var ulovlig å kjøre el-sparkesykkel mens han var full. Men han har ifølge Adresseavisen vært ærlig om hva som skjedde.

Det er forbudt å kjøre el-sparkesykkel når du er ruset. Grensa for å være ruset er 0,2 i promille. Politiet ville at mannen skulle få en bot på 59.000 kroner og en betinget dom på 18 dager i fengsel. Det var domstolen enig i. Mannen får heller ikke kjøre bil det neste halvannet året.

Trøndelag tingrett mente det er viktig å sette et eksempel for å hindre at slikt skjer igjen.

Dermed må mannen betale bot og være uten førerkort i 18 måneder. Om han oppfører seg pent og følger regler slipper han å sone dommen i fengsel.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå