Norge

Politiansatte har varslet om kritikkverdige forhold

Politiet har fått 101 varsler om kritikkverdige forhold de siste fire årene. Det er flest varsler i Sørvest politidistrikt.

Politidirektoratet (Pod) har laget en oversikt over varslingssaker. Sakene er fra 2018 til 2021. Direktoratet fant 101 varslingssaker. Det var etter en forespørsel fra Stavanger Aftenblad.

26 varsler var innen arbeidsmiljø, samarbeid og ledelse. 18 av disse gjaldt Sørvest politidistrikt. 34 varsler gjaldt politimestre og sjefer for spesialorganer i politiet.

Også her ligger Sørvest politidistrikt på topp. Politimesteren har fått åtte varsler.

Fire av varslene mot sjefer i politiet førte til at det ble avdekket kritikkverdige forhold. Dette gjelder ingen av varslene mot politimesteren i Sørvest.

– Jeg registrerer at jeg ikke har fått kritikk i sakene som har vært rettet mot meg, skriver politimester Hans Vik til Aftenbladet.

Pod kan ikke svare på hvor mange av varslingssakene som har ført til at det er avdekket kritikkverdige forhold. Håkon Skulstad sier at etaten «har oversikt over hvor ofte det avdekkes kritikkverdige forhold». Han er assisterende politidirektør.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå