Norge
Bildet er av vingen på et SAS-fly. Bildet er tatt fra innsiden av flyet mens det er i luften. Det er SAS-logo på vingen. Foto: Erik Johansen / NTB

Klarer de å bli enige før klokka 12?

Flyselskapet SAS og pilotene har satt seg en frist klokka 12 mandag. De må bli enige innen den tid, ellers blir det en ny streik innen luftfarten.

Søndag kveld skal pilotene ha gitt beskjed om at de ville reise fra meklingen, melder avisa Dagens Næringsliv. Den skjer i Stockholm.

Jan Levi Solvang er leder for SAS Norge Flygerforening. Han sa at de skulle gå hjem for å sove, før de skulle komme tilbake mandag morgen.

Det overrasket Marianne Hernæs. Hun leder forhandlingene på vegne av SAS. Hun sier SAS har ønsket å bruke hver time som gjenstår fram til fristen til å mekle.

900 piloter i Norge, Sverige og Danmark er klare til å streike. Det er anslag om at streiken kan få følger for rundt 250 flyturer hver dag. Det vil påvirke planen til 45.000 reisende hver dag.

SAS og pilotene har utsatt fristen for å bli enige flere ganger allerede. Pilotene sier de er åpne for å finne en ny frist om de fortsatt er uenige med SAS klokka 12. SAS nekter for at det kan bli en ny frist, ifølge avisa Dagbladet.

– Det skal veldig mye til for at vi velger å utsette en gang til. Det må bli avgjort nå hensyn til våre passasjerer. Det er ingen mening i å utsette og utsette, så lenge vi er så uenige, sa Hernæs til media mandag morgen.

– Etter min mening har vi nok tid. Det er avhengig av vilje på den andre siden, sa Roger Klokset. Han er leder i Norske SAS-flygeres forening.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå