Norge

I ettermiddag og kan det bli uvær flere steder i landet

Det er ventet mye lyn og sterk vind på Østlandet onsdag ettermiddag. Men mot kvelden er det folk i Øst-Finnmark som må følge med.

– Nå ser vi at det er et uvær over fjellene. Det er i sørlige fjelltrakter. Sør for omtrent Finse. Det er på vei østover, sier Martin Granerud til nyhetsbyrået NTB.

Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt (Met). De melder på sine nettsider at det kan bli kraftig vind. Det kan i perioder bli kast på 17 meter i sekundet. Det vil skje samtidig som det er kraftig tordenvær på vei fra vest mot Østlandet.

Met ber folk om å sikre løse gjenstander som er ute. Folk bør også unngå turer på steder der de kan være ekstra utsatt for været.

– Løse gjenstander kan blåse av gårde. Det kan få følger for strømforsyningen hvis trær knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Noen veier kan bli stengt fordi det er trær eller andre ting i veibanen, sier Granerud.

Han sier uværet er et ganske vanlig sommer-uvær. Det vil også kunne bli store forskjeller lokalt. Granerud sier det viktigste er å være forberedt på uværet.

– Det er forventet at det kommer mellom 10 millimeter til 15 millimeter nedbør. Det er nok til at det kan bli overvann i tett bebygde områder, sier han.

På kvelden kan det også bli uvær lenger nord. Onsdag kveld og natt til torsdag er det fare for tordenvær med mye lyn i Øst-Finnmark.

Yr er en vær-tjeneste som blir drevet av Met. Der er det meldt om store forskjeller lokalt. Noen steder vil slippe alt tordenværet. Andre steder vil det bli med. Og det kan også bli mye og sterk vind.

Yr anbefaler folk å følge med på været og værvarselet. De ber også om at folk kobler fra elektriske apparater. Folk blir også bedt om å unngå å være ute på store og åpne sletter. De bør også unngå å stå under trær.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå